Riekje Smael
Korte biografie:

Als kind altijd veel getekend, geschilderd en gekleid. Na de middelbare school heb ik de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam gevolgd en altijd in kunstzinnige beroepen gewerkt en verdere studies gedaan.

Begonnen als etaleuse. Later als docente Beeldende Vorming bij de Stichting Culturele Educatie (Berckepoort) in Dordrecht gewerkt. Ondertussen een opleiding tot kunstzinnig therapeut gevolgd aan de Academie "De Wervel" te Zeist en was ik ruim 15 jaar, als zodanig, dagelijks verbonden aan het "Erasmus" Universitair Medisch Centrum te Rotterdam.

Verder de 4-jarige opleiding Keramische Technieken in Gouda voltooid. Daarnaast veel keramische beelden gemaakt, veelal mensfiguren. Uit die tijd stammen mijn zgn. "kleurverhalen". Schilderijen, waarin ik zoek naar evenwicht in vorm en kleur. Door het gebruik van transparante glaceringen, elkaar overlappend en doordringend; waar de toeschouwer zich in kan begeven.

De laatste jaren heb ik mij toegelegd op realistisch werk. Daarvoor ga ik sinds enige jaren naar Maarten Boffé, in Belgie, die zijn onovertroffen fijnschilderkwaliteiten en - technieken deelt met (ervaren) schilders uit allerlei windrichtingen. Een hechte club, die zich verbindt met een realistische werkwijze, die niet zelden tot onvermoede gezichtspunten leidt.

Op deze website vindt u afbeeldingen van door mij vervaardigde olieverfschilderijen die ik wil laten zien en waarvan u zelf kunt beoordelen of ze U aanspreken. Bedankt voor uw interesse en ik zie uw reactie graag tegemoet.

email Riekje